Fagbrev Mesterbrev 2017

Torsdag 2.11 var det duket for utdeling av fagbrev ved Nord-Østerdal vgs. 18 personer mottok fagbrevet denne gangen. Nytt av året var utdeling av mesterbrev, der fire kandidater fikk bevis på utmerkelsen. Hovedtaler for kvelden var stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen. Samklang UB sørget for kulturinnslag og elever fra restaurant og matfag sørget for deilig mat og nydelig festbord. Les videre ved å klikke på bildet til høyre. Se bilder fra arrangementet under:

Fagbrev Mesterbrev 2017

Tekst: Jorunn M. Brandsnes

Torsdag  2. november  var   det  fagbrev-,svennebrev  - og mesterbrevutdeling  i Tronsalen.

I alt 23 elever og fagarbeidere mottok sitt  bevis  på  sin  fagkompetanse i en høytidelig seremoni i Tronsalen ved Nord-Østerdal videregående.  Flere hadde  vært elever ved NØVGS  og  tatt  utdanningsløpet  med 2 år  i skole og 2  år  i bedrift, mens hadde tatt  andre  veier som fører fram mot et fagbrev. En befolkning med dyktige og skolerte fagfolk treng vi i Nord-Østerdal og landet for øvrig.

I tillegg  var det  4  stykker  som fikk utdelt  Mesterbrev. Det er første gangen  at  mesterbrev  deles  ut på Tynset. Dette  henger høyt  og  mesterbrevnemnda  ved Roger Nyborg  var  tilstede.

Det var  en viktig  MILEPÆL   for  alle hedergjestene denne kvelden.

Kvelden  ble  ledet  av   Turid  Borud ,avdelingssjef  for fag – og yrkesopplæring  i  Hedmark  og  kveldens  hovedtaler  var  Nils Kristen Sandtrøen  som  sitter i næringskomiteen  på Stortinget.

Elever ved Musikklinja stod for  flott  sang og musikk, og  elevene  på Restaurant og matfag hadde  pyntet  et fantastisk  bord og  gjort om Tunet  til  den  fineste restaurant.De  sto  for tilberedning og   servering  av  en  3 – retters  festmeny.

Disse  fikk sine  fag- , svenne-  og mesterbrev  :

Fag- og svennebrev

Silje Mari Lunaas, Marzia Kazemi og Somaya Shaikhzadeh fra Tynset mottok fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfaget, Anette Rekstad Lund fra Tynset i blomsterdekoratørfaget, Willy Sæthern fra Os i helsearbeiderfaget, Anita Tuveng fra Os i frisørfaget, John Leidar Grensbråthen fra Alvdal i industriell matproduksjon, Åsmund Leet fra Tynset i renholdoperatørrfaget, Linn-Kristin Ydse Høsøien fra Tynset i kontor- og administrasjonsfaget, Liv Meli fra Os i renholdsoperatørfaget, Daosawai Pinasa fra Tynset i renholdsoperatørfaget, Warunee Panchalee fra Rendalen i helsearbeiderfaget, Kim Erik Nyberget fra Tynset i tømrerfaget og Adrian Moseng Hummelvoll fra Os i elektrikerfaget.  Skjalg Urset Dalseng fra Vingelen, sammen med Per Arne Gjelten fra Tynset, Otto Teigseth fra Tolga og Jan Roar Ytterhaug mottok fagbrevet i yrkessjåførfaget.

Mesterbrev

Per Roger Bekken fra Tynset mottok mesterbrevet i malerfaget, Thomas Moen fra Tynset i rørleggerfaget, Thore Blomli Selboe og Steinar Tamnes fra Røros i tømrerfaget.