Team Elektro vant Gullbillett til NM-finale

Team Elektro er klar for NM i Innovasjon i Trondheim 13.-15.februar 2017. Veien dit gikk gjennom en lokal innovasjonscamp i NØK-lokalene på Tynset 3. november. Her trakk elektrogutta det lengste strået i knivskarp konkurranse med flere andre klasser fra Nord Østerdal vgs.

Neste flytt var en fylkesrunde der en presentasjonsvideo av gruppa sitt vinnerforslag ble vurdert opp mot bidrag fra to andre lag fra Hedmark fylke. Nå er det altså klart – elektrogutta sikret seg den ene av to gullbilletter til NM-finalen!

Nasjonal Innovasjonscamp arrangeres hvert år i Trondheim etter innledende kvalifiseringsrunde i fylkene. På arrangementet i trønder-hovedstaden møtes de beste lagene fra hele landet til en dyst som utspiller seg innenfor et faglig utfordrende og innovativt miljø. Her møter de unge tiltaksomme og kunnskapsrike elevene den ypperste ekspertise innen fagfeltet fornybar energi og gjennom konkrete oppgaver blir de utfordret til å foreslå framtidens energi løsninger. Lagenes ulike forslag blir vurdert av et ekspertpanel som kårer de mest innovative idèene blant de framlagte forslagene. I finalerunden vil lagene måtte jobbe bokstavelig både dag og natt. Oppdraget starter kl. 1300 den ene dagen og skal leveres innen kl. 0700 dagen etter!  Så skal forslagene presenteres for juryen og det  hele avsluttes med premiering av vinnerne i plenum.

Nasjonal Innovasjonscamp arrangeres i et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og Enova SF. I tillegg til NM-finalen arrangeres det faglige og sosiale arrangementer for de unge gründerne. Her får de del i faglige erfaringer og framganger innen forskning og utvikling som ligger helt i det nasjonale toppsjiktet. Samtidig rystes de sammen gjennom sosiale sammenkomster og blir kjent med likesinnede fra hele landet.  Her er det mange impulser å hente for gull-billettørene!

Innovasjonscampen blir arrangert innen rammen Energi for fremtiden og har energi og klima som gjennomgående problemstillinger. I den lokale innovasjonskonkurransen i år var det framtidsrettet bruk av solceller som var temaet gründerne skulle jobbe med. Nord Østerdal vgs har også tidligere år  gjort det bra i denne konkurransen. Lag fra NØVGS har deltatt med lag i NM siden 2014. Nytt av året er at den lokale vinneren måtte gjennom en kvalifiseringsrunde nr 2 før billetten ble sikret. Det er all grunn til å følge spent med Team Elektro i den nasjonale finalerunden 13.-15. februar neste år!

Tekst og foto: Tor Magnus Hansen

Team Elektro

Team Elektro med den ettertraktede Gullbilletten til Nasjonal Innovasjonscamp i Trondheim. Optimistiske og forventningsfulle deltakere er fra venstre  Karol Sebastian Sobczyk, Eivind Rønning, Tage Nyrønning, Emil Neslund Samuelstuen og Tordar Kjøllegaar.